Tørre øyne? Eye Total kan hjelpe

Fakta om, 01 Mar 2016: Man regner med at opptil 500 000 nordmenn har øyebesvær. Av disse har ca. halvparten problemer med tørre øyne. Les mer her!

Begynn å lese

Tørre øyne? Eye Total kan hjelpe

Eye Total  er spesielt utviklet for øynenes funksjon både på kort sikt (tørre øyne) og på lang sikt (opprettholdelse av en normal synsevne). Eye Total inneholder naturlig betakaroten som omdannes til A-vitamin i kroppen. A-vitamin bidrar til å opprettholde normal synsevne og normale slimhinner. Normale slimhinner har en smørende og fuktgivende funksjon som beskytter øynene.

SBA24 – unik oljeekstrakt fra tinvedbær kan lindre tørre øyne

Eye Total inneholder en kombinasjon av den veldokumenterte ekstrakten fra oljen til tindvedbær – SBA24, samt antioksidantene lutein og zeaxanthin. Olje fra tindvedbær er naturlig rik på betakaroten. Betakaroten omdannes til A-vitamin i kroppen. A-vitamin bidrar til en normal synsfunksjon og til normalt fungerende slimhinner. Normalt fungerende slimhinner beskytter øynene gjennom sin fuktgivende og smørende funksjon. A-vitamin medvirker også i synsprossesen ved at den inngår i øyets synspigmenter – disse absorberer lyset og bidrar til at signaler sendes til synsbarken i hjernen.

Dessuten er øyets hornhinne avhengig av A-vitamin som finnes i tårevæsken. Når du blunker fordeles tårevæsken over øyeeplet, den fungerer som et smøremiddel samtidig som den holder hormhinnen fri for støv og andre partikler i luften. Tårevæsken beskytter også hornhinnen mot uttørkning, samt at den fukter og utjevner øyets ytterste cellelag slik at hornhinnen kan bryte lyset maksimalt for best mulig synsevne.

Behandling av tørre øyne

Den vanligste måten å lindre tørre øyne er ved bruk av øyedråper. Ulempen ved bruk av øyedråper er at mange opplever øyedråper som upraktisk og ubehagelig. Dessuten kreves det ofte flere appliseringer daglig. Eye Total kan derfor være et godt alternativ til lindring av tørre øyne.

Eye Total er det eneste kosttilskuddet innen øyehelse, som inneholder olje fra tindvedbær. Denne spesielle oljen med betegnelsen SBA24, har i flere kliniske studier bl.a. ved universitetetsykehuset i Åbo, Finland, vist å kunne påtagelig minske besvær med tørre øyne. Resultatet av den siste studien er publisert i Journal of Nutrition, juni 2010 («Oral Sea Buckthorn oil attenuates tear film osmolarity and symtoms in individuals with dry eyes«). Effekten mot tørre øyne oppnås vanligvis innen 1 – 2 måneder.

Synet – vår viktigste sans

De fleste av oss vil påstå at synet er den viktigste av våre fem sanser. Øynene gjør at vi får oppleve en verden med fantastiske farger og former. Øynene skal tjene oss hele livet. Det bør være en selvfølge at vi gir øynene litt ekstra omtanke og omsorg, ikke minst med tanke på at våre øyne forandres over tid – i takt med vår stigende alder.

Å gå på regelmessige synskontroller, bruke solbriller ved sterkt solskinn og å spise næringsrik og sunn kost, har stor betydning for øyehelsen. For deg som vil vie dine øyne litt ekstra omtanke, finnes kosttilskuddet Eye Total.

Vil du lese mer om Eye Total?