Stabilitet av fiskeolje – evnen til å ikke bli harsk.

Ernæring og mat, 20 Oct 2014: Eventuelle flerumettede fettsyrene begynner å oksidere (harsk) når de utsettes for oksygen og varme. Den eneste måten å unngå det er å stabilisere olje.

Begynn å lese

Stabilitet av fiskeolje - evnen til å ikke bli harsk.

Harskingsprosessen starter allerede når oljen blir produsert. Prosessen starter faktisk allerede i forbindelse med fangsten, og tiltar gjennom hele fremstillingsprosessen, den fortsetter også etter at fiskeoljen er fortært.

Har du fiskesmak i munnen, er oksidasjonprosessen i full sving og oljen bør ikke brukes. Det er viktig å velge en fiskeolje med høy stabilitet for å unngå dette. Eskimo-3 fiskeolje inneholder PUFANOX, et antioksidantsystem med blant annet tokoferoler (vitamin E), som bidrar til stabilitet.

I 2012 testet Nofima, uavhengig forskningsinstitutt, de største fiskeoljene i Norge, og Eskimo-3 kom ut som best i test når det gjaldt, blant annet, stabilitet og kvalitet. Det at den er stabil gjør at den ikke harskner i kroppen.

Vil du lese mer om Eskimo-3?