Danske nyper ble nypepulver

Fakta om, 12 Sep 2014: Den danske bonden Erik Hansen oppdaget på midten av 90-tallet at nypene som vokste på gården hans syntes å ha innvirkning på leddene.

Begynn å lese

Etter 20 år med forskning, og åtte publiserte vitenskapelige studier er nypepulveret til Hyben Vital blitt en etablert suksess. Bonden Erik Hansen på Langeland, pleide å spise friske nyper hver dag om sommeren, og la merke til at det hadde en positiv effekt på leddene hans. For å få tilgang på nyper hele året begynte han å utvikle en skånsom tørke – og oppmalingsprosess.

Takkebrev

Erik delte ut nypepulver til venner og bekjente, og det ble stadig flere som spiste nyper. Erik Hansen tok kontakt med et forskerteam, som først ikke ville tro ham. Men når forskerne leste takkebrevene han hadde mottatt, bestemte de seg for å studere nypene vitenskapelig.

Varemerket GOPO®

Forskerne bestemte seg for å identifisere stoffene i nypepulveret fra Hyben Vital. Dette inneholder hele nypefrukten inkludert kjerner. Etter to år med nitid klinisk arbeid og laboratoriearbeid, klarte de å identifisere et galactolipid i nypepulver. Dette er nå en registrert merkevare og går under navnet GOPO®.

Flere vitenskapelige rapporter

I løpet av de siste 20 årene, har forskerne kartlagt nypepulveret. Dette har resultert i flere vitenskapelige rapporter, inkludert åtte publiserte studier som viser at Erik Hansens oppdagelse av nypepulverets positive effekt på leddene var helt korrekt.

Patentert GOPO®

Siden galactolipidet GOPO® er meget følsomt for varme, produseres nypepulveret med Erik Hansend patenterte kaldtørkings- og knusemetode. Dette sikrer at nypepulveret kan standardiseres basert på etablerte kvalitetsstandarder, selv når nypene blir tørket og malt.

MOVO - nypepulver uten tilsetningsstoffer

Nypene i MOVO har et naturlig innhold av antioksidanten vitamin C som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse som er viktig for normal bruskfunksjon. MOVO inneholder nypepulver, uten tilsetningsstoffer og søtningsmidler.
PCT / DK 02/00783. WO 03/043613 Publication Dato 30 mai 2003. internasjonal søknad. Erik Larsen, Lars Porsche Kjaer Christensen, Kirsten Brandt, Søren Brøgger Christensen og Arsalan Kharazmi.

Vil du lese mer om MOVO?